Joga Festiwal
Joga Festiwal już za miesiąc
24 lipca 2018
Nie tylko na poprawę smaku
19 sierpnia 2019
Wege w kwadrans

Szybka kuchnia roślinna

„Wege w kwadrans” to już piąta książka Katarzyny Gubały, promotorki zdrowego odżywiania, koordynatorki kampanii fundacji Viva „Zostań wege na 30 dni” i redaktor naczelnej luksusowego magazynu „Ekostyle”.

Seleryba

W „Wege w kwadrans” znalazło się aż 125 zdrowych przepisów, które można wykonać w 15 minut lub maksymalnie pół godziny, gdy wliczyć w to czas gotowania ryżu, kaszy czy soczewicy. Nie masz czasu na gotowanie? Do tych przepisów nie potrzebujesz używać rzadkich, trudno dostępnych składników ani skomplikowanego sprzętu. Tylko warzywa, owoce, kasza, ryż, trochę przypraw, zdrowy olej, do tego blender — i jesteś najedzony!

Wege w kwadrans to książka dla każdego, komu wydaje się, że kuchnia wegetariańska i wegańska jest skomplikowana, trudna i czasochłonna. To też książka dla wszystkich, którzy chcieliby gotować roślinnie, a nie wiedzą, od czego zacząć. W książce Katarzyna Gubała doradza, jak zacząć swoją przygodę z kuchnią roślinną, na jakie produkty warto postawić, jakie są zdrowe zamienniki cukru, po które mleka roślinne warto sięgnąć i podpowiada, jakie triki warto stosować w wege kuchni.

„Wege w kwadrans”, Wydawnictwo Sensus, cena: 39,99 zł

Rekomendacje

Jedzenie wegańskie ma milion możliwości – i każda z nich jest pyszna! Włączam do mojej kuchni świetny przepis na smalec z fasoli i śliwek, który znalazłam w tej książce. I lecę piec brownie z czarnej fasoli i batatów, smacznego!

Beata Pawlikowska, podróżniczka, autorka książek

Uwielbiam zdrowe i smaczne, kilku składnikowe posiłki, które przygotowuje się szybko i łatwo. Z książką mojej roślinnej mistrzyni – Kasi Gubały, można się tego nauczyć z łatwością! Dlatego polecam tę książkę z całego serca!

Alicja Janosz, piosenkarka, zwyciężczyni pierwszej edycji programu „Idol”

Książka „Wege w kwadrans” to doskonałe zestawienie podstawowych, najprostszych, szybkich, zdrowych i oczywiście smacznych przepisów które wykona nawet największy antytalent kulinarny. Przepisy uczą fantazji w kuchni i doboru takich składników i przypraw, jakie akurat mamy pod ręka i na które mamy ochotę. Takiej książki brakowało i dzięki Kasi już jest. Polecam!

Hanna Stolińska-Fedorowicz, dietetyk kliniczny

Pesto pietruszkowe