Sałatka ziemniaczana z sosem majonezowo-musztardowym

Nie tylko na poprawę smaku
19 sierpnia 2019
Vegan for climate
Wege dla klimatu! Akcje uliczne dla planety!
11 grudnia 2020

Sałatka ziemniaczana to dla nas takie “must do” każdych wakacji! Sycąca, idealna na obiad w gorące dni 🙂

Składniki (na 4-5 porcji):

♥ ok. 8-10 średniej wielkości ziemniaków;

♥ 5-6 ogórków konserwowych “kozackich”;

♥ puszka słodkiej kukurydzy;

♥ pęczek rzodkiewek;

♥ odrobina szczypiorku;

♥ dwie czubate łyżki stołowe Vegan Majo;

♥ dwie łyżki musztardy francuskiej PREMIUM Develey (https://develey.pl/produkt/develey-musztarda-francuska-premium/)

♥ pieprz do smaku.

Przygotowanie:

Ziemniaki ugotować i poczekać aż ostygną. W między czasie pokroić ogórki, rzodkiewki, wrzucić do miski, połączyć z kukurydzą. Ostygnięte ziemniaki pokroić i dodać do reszty składników. Dodać majonez, musztardę, pokrojony drobno szczypiorek, pieprz wedle uznania. Wszystko dokładnie wymieszać.