Sałatka ziemniaczana z sosem majonezowo-musztardowym

Nie tylko na poprawę smaku
19 sierpnia 2019
Tofu w marynacie musztardowej
30 sierpnia 2019

Sałatka ziemniaczana to dla nas takie “must do” każdych wakacji! Sycąca, idealna na obiad w gorące dni 🙂

Składniki (na 4-5 porcji):

♥ ok. 8-10 średniej wielkości ziemniaków;

♥ 5-6 ogórków konserwowych “kozackich”;

♥ puszka słodkiej kukurydzy;

♥ pęczek rzodkiewek;

♥ odrobina szczypiorku;

♥ dwie czubate łyżki stołowe Vegan Majo;

♥ dwie łyżki musztardy francuskiej PREMIUM Develey (https://develey.pl/produkt/develey-musztarda-francuska-premium/)

♥ pieprz do smaku.

Przygotowanie:

Ziemniaki ugotować i poczekać aż ostygną. W między czasie pokroić ogórki, rzodkiewki, wrzucić do miski, połączyć z kukurydzą. Ostygnięte ziemniaki pokroić i dodać do reszty składników. Dodać majonez, musztardę, pokrojony drobno szczypiorek, pieprz wedle uznania. Wszystko dokładnie wymieszać.