Sezon grillowy wciąż trwa. Dziś proponujemy Wam przepis na wyraziste, słodko-ostre tofu w marynacie musztardowej.
Ta sama marynata również idealnie pasuje do tempehu oraz pieczarek z grilla.
Składniki:
♥ 1 kostka tofu naturalnego twardego;
♥ 4 łyżki stołowe sosu sojowego;
♥ 2 łyżki syropu klonowego;
♥ 2 łyżki musztardy sarepskiej PREMIUM Develey (https://develey.pl/produkt/develey-musztarda-sarepska-premium/)
♥ 1 łyżka oleju rzepakowego.
Przygotowanie:
Tofu pokroić na grubsze plastry.
Wszystkie składniki marynaty połączyć i dobrze wymieszać. Wyłożyć naczynie kostkami tofu, wylać marynatę, a następnie “posmarować” równomiernie wszystkie plastry.
Najlepiej zostawić na noc w lodówce, aby się wszystko zmaserowało.